Implanti

Šta je zubni implantat?

Zubni implant (dentalni implant, zubni implantat) je izrađen od titanijuma, ima oblik korena zuba i ugrađuje se u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za jedan ili više nedostajućih zubzubni implantia.

Proces srastanja implantata za kost se naziva oseointegracija. Nakon što zubni implant sraste sa kosti (zavisno od tipa implanta – od 6 nedelja do 3 meseca), on služi kao osnova za izradu krunica, mosta ili proteza. Na implantat se tada postavlja suprastruktura (titanijum ili cirkonijum) i počinje se sa izradom nadokande (krunica, most ili proteza na implantima).

Cena zubnih implantata.

Kome se preporučuje ugradnja zubnih implantata?

Bilo da ste uzgubili jedan zub ili sve zube, implanti predstavljaju pravi izbor za Vas. Ugradnjom implantata sprečavate da kost nestaje nakon gubitka zuba, čuvate Vaše zube od nepotrebnog brušenja i praktično dobijate novi zub. Ugradnja implantata zavisi od više faktora: zdravstvenog stanja, kvaliteta kosti kao i tipa nadoknade koja će se postaviti na zubni implantat. Pre ugradnje implantata neophodno je uraditi Cone Beam CT snimak vilice koji nam pokazuje količinu kosti na mestima gde je potrebno ugraditi implante, kao i blizinu sinusa ili drugih anatomskih struktura. Ovaj snimak se može napraviti u većini centara za snimanje zuba u Beogradu.

Koje proizvođače implantata preporučujemo?

U našoj ordinaciji, zubne implante ugrađuje maksilofacijalni hirurg a nadoknade na implantima izrađuje specijalista stomatološke protetike. Koristimo samo vrhunske implante, Straumann, NobelBiocare i AlphBio zubne implante, jer iza sebe imaju višedecenijsko iskustvo i potvrdu da njihovi implanti traju već decenijama. Zbog toga, na ugrađene implante dobijate doživotnu garanciju.

Zubni implanti predstavljaju najbolje rešenje ako:

Imate nedostatak jednog zuba, a ne želite brusiti dva zdrava susedna zuba radi izrade mosta

Nedostaju svi bočni zubi, a ne želite nositi protezu. Ugradnjom 2-4 zubna implanta stvaraju se uslovi za izradu mosta

Nedostaju svi zubi. a ne želite nositi protezu. Ugradnjom 6- 8 zubnih implantata po vilici stvaraju se uslovi za izradu mosta

Ako želite poboljšati stabilnost i retenciju proteze. Ugradnjom 2 zubna implanta u donjoj vilici odnosno 4 u gornjoj vilici, stvaraju se uslovi da se proteza pomoću specijalnih kopči (Locator abutmenta) pričvrsti za implante

Cena zubnih implantata na tržištu je raznolika i mi se trudimo da našim pacijentima pružimo najbolji proizvod za uloženi novac.

Kontakt

Adresa: ulica Kneza MIhajla Obrenovića 67/1 (bivša Proleterskih brigada)
Telefon: 013/25 11 847
Mobilni: 065/25 11 847 i 063/34 00 92